Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lasagne Bolognese

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Och är du sugen på en riktigt god sås till spaghettin, använd denna smakrika köttfärssås separat nästa gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs löken i smör i en panna, lägg den i en gryta. Fräs sen färsen lite i sänder och lägg över den i grytan. Tillsätt övriga ingredienser till köttfärssåsen och koka den sakta 30-40 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  2. Värm ugnen till 225°.
  3. Gör under tiden den vita såsen. Smält smöret på svag värme. Rör ner vetemjölet och låt svälla några minuter. Häll på mjölken och koka upp under omrörning tills den tjocknar. Smaka av med salt och peppar.
  4. Slå vit sås i botten av en stor ugnsform. Lägg på ett lager lasagneplattor, därefter färs och sist ost. Upprepa tills du har tre lager med plattor överst. Slå det sista av den vita såsen över och strö på resterande ost.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills plattorna är mjuka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.