Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax à la italiana med hummersås

 
Skriv ut

Mycket smak!! Kommer att göras igen!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med hummersåsen. Finhacka löken. Skala moroten och skär i små tärningar. Stek hacket i smör på svag värme tills det mjuknat.Tillsätt hummerfond, vitt vin och fiskbuljong. Klicka i tomatpurén. Koka ihop tills 3 dl återstår. Sila. Rör ut maizena i vatten, vispa ner och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och strösocker.
  2. Vispa grädden. Vispa ner den i såsen strax före servering. Sätt ugnen på 200°. Finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Låt blandningen svalna.
  3. Riv parmesanosten grovt. Blanda den med lök- och champinjonhacket. Salta och lägg laxen i en smörad ugnssäker form. Bred svampröran ovanpå. Ugnsbaka i mitten av ugnen ca 20 min. Servera laxen med sås och pressad potatis

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.