Mycket smak!! Kommer att göras igen!
Instruktioner
- Börja med hummersåsen. Finhacka löken. Skala moroten och skär i små tärningar. Stek hacket i smör på svag värme tills det mjuknat.Tillsätt hummerfond, vitt vin och fiskbuljong. Klicka i tomatpurén. Koka ihop tills 3 dl återstår. Sila. Rör ut maizena i vatten, vispa ner och koka upp. Smaka av med cayennepeppar och strösocker.
- Vispa grädden. Vispa ner den i såsen strax före servering.
Sätt ugnen på 200°. Finhacka lök och champinjoner. Fräs i smör. Salta och peppra. Låt blandningen svalna.
- Riv parmesanosten grovt. Blanda den med lök- och champinjonhacket. Salta och lägg laxen i en smörad ugnssäker form. Bred svampröran ovanpå. Ugnsbaka i mitten av ugnen ca 20 min. Servera laxen med sås och pressad potatis
Publicerat den
2 november 2010
Liknande recept
Skriv kommentar