Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax med kräft- och fetaostfyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Festlig lax med läcker fyllning och god örtsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Putsa laxbitarna och skär en skåra på längden mitt i varje laxbit. Lägg bitarna i en smord ugnsform. Mosa fetaosten med en gaffel. Hacka kräftstjärtarna grovt. Blanda fetaost, kräftsstjärtar, majonnäs, créme fraiche och dill. Salta och peppra. Fördela fyllningen i laxen och sätt in mitt i ugnen 10-12 minuter.
  3. Örtsås: Blanda vin, vatten och fond i en kastrull. Låt koka upp. Klicka ner créme fraiche och låt koka ihop 10-15 minuter. Vispa ett par gånger under tiden. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök och dill och klicka ner smöret. Låt koka upp.
  4. Servera laxen med örtsås, potatis och kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.