Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och potatisgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här serveras en utsökt laxfilé i en gratäng med potatis, lök och ost. En ljuvlig kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spola av laxfilén i kallt vatten och skär den i en halv cm tjocka skivor. Doppa över citronsaften. Tvätta av potatisen, koka den med skal i 15-20 minuter eller tills den är knappt färdig. Låt svalna något.
  2. Skölj vårlökarna och skär dem, även den gröna delen, i fina ringar. Skala vitlöken och hacka den fint. Smält 1 msk matfett och låt vårlök och vitlök mjukna i matfettet.
  3. Sätt ugnen på 225 grader. Smörj en ugnsfast form med matfett. Skala potatisen och skär den i skivor. Varva potatis och laxskivor i formen. Salta och peppra och häll över lökblandningen.
  4. Hacka dillen fint och blanda den med grädde, ägg och ost. Krydda med salt och peppar. Häll blandningen i formen. Skär det resterande matfettet i små bitar och lägg det ovanpå. Baka i ugnen i 15 minuter tills gratängen fått en gyllenbrun färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.