Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lax- och potatispaj

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En härlig "sommarpaj".

Ingredienser

Instruktioner

Blanda pajdegen och låt den vila en timme i kyl. Tryck ut pajdegen i en form, nagga den i botten med hjälp av en gaffel och förgrädda i 200° cirka 10 min. Skiva potatisen och lägg ut den på botten i pajen, varva med dill och purjolök. Blanda gräddmjölk med ägg och smaksätt med salt och svartpeppar. Slå äggstanningen över potatisen, grädda i 200° i cirka 30 min. Ta ut och låt svalna. Lägg på laxskivorna, toppa med ruccola och ringla över lite olivolja. Servera med citronklyftor till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.