Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med mango och chiliaioli

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Bästa sättet att få barnen (och de vuxna) att äta fisk? Servera den som en god burgare!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i mindre bitar och lägg i en matberedare tillsammans med finhackad lök, ägg, matlagningsgrädde, salt och peppar. Mixa till en slät färs. Forma 6 burgare och vänd dem i ströbröd. Stek dem gyllene i smör ca 4-5 minuter på varje sida.
  2. Dela brödskivorna och stek dem i lite smör till en fin och frasig yta. Lägg äggulan i en skål och häll försiktigt i olja under kraftig vispning. Enkelt i matberedare om man vill slippa vispa för hand. Aiolin ska bli som en tjock majonnäs. Tillsätt finhackad vitlök, lime och sweet chilisås. Smaka av med salt.
  3. Lägg lite sallad på de nystekta bröden och toppa med fint skurna grönsaker, laxburgare och en klick aioli och lägg på den andra brödhalvan som ett lock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.