Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxburgare med sesamdoftande coleslaw

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vem gillar inte en nystekt burgare med saftig lax? som serveras med en god coleslaw med en twist.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka laxen med en kniv eller i en matberedare. Blanda laxen med uppvispat ägg, salt, paprikapulver, finhackad paprika och finhackad rödlök till en färs. Forma färsen till 4 burgare, täck med plastfolie och ställ kallt.
  2. Ansa vitkålen eller spetskålen och strimla den tunt. Blanda med saltet tills kålen blir mjuknar. Strimla rosésallad och rödlök.. Blanda majonnäs, limesaft och sesamolja i en bunke. Vänd ner den strimlade kålen, rosésalladen och löken och blanda väl.
  3. Stek laxburgarna i olja på medelvärme någon minut per sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Rosta hamburgerbröden lätt.
  4. Lägg burgarna i bröden. Toppa med gurkskivor och hackade örter. Servera laxburgarna med coleslaw, ketchup, klyftpotatis och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.