Vem gillar inte en nystekt burgare med saftig lax? som serveras med en god coleslaw med en twist.
Instruktioner
- Finhacka laxen med en kniv eller i en matberedare. Blanda laxen med uppvispat ägg, salt, paprikapulver, finhackad paprika och finhackad rödlök till en färs. Forma färsen till 4 burgare, täck med plastfolie och ställ kallt.
- Ansa vitkålen eller spetskålen och strimla den tunt. Blanda med saltet tills kålen blir mjuknar. Strimla rosésallad och rödlök.. Blanda majonnäs, limesaft och sesamolja i en bunke. Vänd ner den strimlade kålen, rosésalladen och löken och blanda väl.
- Stek laxburgarna i olja på medelvärme någon minut per sida. Efterstek under lock 3-5 minuter. Rosta hamburgerbröden lätt.
- Lägg burgarna i bröden. Toppa med gurkskivor och hackade örter. Servera laxburgarna med coleslaw, ketchup, klyftpotatis och limeklyftor.
Publicerat den
25 april 2014
Liknande recept
Skriv kommentar