Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxfilé i ugn på medelhavsvis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den örtkryddade laxen tillagas på en ljuvlig bädd av skivad potatis tillsammans med tomater och kapris.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Lägg potatisen i en kastrull med lättsaltat vatten och koka upp. Sänk värmen och lägg på locket. Låt sjuda cirka fem minuter, tills den är mjuk.
  2. Lägg potatisen i en ugnsfast form och ringla över 1 msk olja. Strö över ½ krm salt och ½ krm peppar. Stek sedan 15 minuter i ugnen.
  3. Ta ut formen ur ugnen och strö vitlöken över potatisen. Lägg laxen ovanpå potatisen och ringla över citronsaften. Strö över timjan och resten av saltet och pepparn. Stek ytterligare 10 minuter i ugnen.
  4. Ta ut formen ur ugnen. Lägg kapris och tomater på laxbädden och ringla över oljan. Stek ytterligare cirka 10 minuter i ugnen tills laxen är färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.