Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Baka laxen tillsammans med fänkål. Perfekt "allt i ett"-middag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Finhacka persiljan. Finhacka vitlöken. Tätta av citronen och riv skalet.
  3. Skär fänkålen i skivor och bottna en liten ugnsfast form. Strö hälften av persiljan, vitlök och citronskal på fänkålen. Krydda med salt och peppar. Häll på grädden. Lägg laxen ovanpå, salta och peppra.
  4. Baka alltsammans i ugn ca 20 minuter.
  5. Toppa med resten av hacket. Servera gärna med pressad potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bocuracao 2 mars 2012

    Mycket gott! Jag skivade några potatisar, kokte dem i 10 min och lade sedan ovanpå fänkålsblandningen (jag hade bara en liten fänkål hemma) och det blev också väldigt gott! Tack för ett bra recept! Bo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.