Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxgryta med saffran

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En härligt mustig fiskgryta blir god att bjuda på när det är dags för höstfest. Mjuk och len i smakerna och mycket mättande.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär laxen i stora kuber. skär zucchinin i bitar. Hacka löken grovt och finhacka vitlöken. Dela broccolin i små bitar och haricots verts i mindre bitar. Skala och tärna potatisen.
  2. Fräs lök, vitlök och zucchini mjuka i olivoljan. Lägg i potatistärningar, fiskbuljong, krossade tomater, saffran, citronskal, paprikapulver och cayennepeppar. Låt sjuda i 15 minuter eller tills potatisbitarna är genomkokta.
  3. Häll i grädden och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i broccolin, haricots verts och lax. Låt grytan sjuda tills laxen är färdig.
  4. Toppa med klippt persilja och servera med ett gott bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.