385 kalorier per portion
12 g fett, 46 g kolhydrat, 25 g protein
Instruktioner
- Skär potatisen i bitar. Skiva salladslöken. Dela laxen i små bitar.
- Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, låt den rinna av och mosa den.
Rör ner citronskal, citronsaft, mjölk, salladslök, cayennepeppar och lax, smaka av med salt och peppar och mosa.
- Gör 8 kakor av röran. Vänd dem i mjöl, så i ägg och sist i ströbrödet.
- Lägg kakorna på en lätt oljad bakplåt och droppa över resten av oljan.
Grädda kakorna i 200 grader 12-15 minuter, tills de fått vacker färg.
- Finhacka tomaterna, och kärna ur och finhacka chilifrukten. Ansa, kärna ur och finhacka paprikan.
Riv skal och pressa juicen av limefrukten. Hacka persiljan. Rör ihop alla dessa ingredienser.
- Servera salsan till laxkakorna.
Publicerat den
19 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar