Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxkakor med tomat och paprikasalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

385 kalorier per portion 12 g fett, 46 g kolhydrat, 25 g protein

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i bitar. Skiva salladslöken. Dela laxen i små bitar.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den blivit mjuk, låt den rinna av och mosa den. Rör ner citronskal, citronsaft, mjölk, salladslök, cayennepeppar och lax, smaka av med salt och peppar och mosa.
  3. Gör 8 kakor av röran. Vänd dem i mjöl, så i ägg och sist i ströbrödet.
  4. Lägg kakorna på en lätt oljad bakplåt och droppa över resten av oljan. Grädda kakorna i 200 grader 12-15 minuter, tills de fått vacker färg.
  5. Finhacka tomaterna, och kärna ur och finhacka chilifrukten. Ansa, kärna ur och finhacka paprikan. Riv skal och pressa juicen av limefrukten. Hacka persiljan. Rör ihop alla dessa ingredienser.
  6. Servera salsan till laxkakorna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.