Här samsas len lax med apelsin och kryddig fänkål som får förstärkt smak av lakritspulver.
Hittade detta recept i Buffétidningen och jag som är en lakritsälskare blev glad.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Eller nyp ihop smör och mjöl förhand. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila ca 20 minuter i kylen.
- Skala och hacka löken. Ansa och skär fänkålen i bitar. Tärna tomater och lax. Fräs lök och fänkål i 2 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter. Rör i lakritspulvret.
- Tryck ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.
- Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, apelsinskal, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela lök, fänkål, tomater, lax och riven ost i pajskalet. Häll över äggblandningen.
- Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 minuter, tills den stannat.
- Låt svalna något. Garnera med färsk timjan och servera med en sallad.
Publicerat den
21 mars 2012
Liknande recept
Skriv kommentar