Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj i långpanna med lakritssmak

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Här samsas len lax med apelsin och kryddig fänkål som får förstärkt smak av lakritspulver. Hittade detta recept i Buffétidningen och jag som är en lakritsälskare blev glad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Mixa smör och mjöl till en smulig massa i matberedaren. Tillsätt vattnet och mixa snabbt ihop till en deg. Eller nyp ihop smör och mjöl förhand. Tillsätt vattnet och blanda snabbt ihop till en deg. Lägg degen i plastfolie och låt vila ca 20 minuter i kylen.
  3. Skala och hacka löken. Ansa och skär fänkålen i bitar. Tärna tomater och lax. Fräs lök och fänkål i 2 msk smör i en stor stekpanna ca 3 minuter. Rör i lakritspulvret.
  4. Tryck ut degen i en långpanna, ca 30x40 cm. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda 10 minuter mitt i ugnen.
  5. Vispa ihop ägg, mjölk, grädde, apelsinskal, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Fördela lök, fänkål, tomater, lax och riven ost i pajskalet. Häll över äggblandningen.
  6. Grädda pajen mitt i ugnen 30-40 minuter, tills den stannat.
  7. Låt svalna något. Garnera med färsk timjan och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.