Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med purjolök

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Perfekt till buffén

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman smöret, mjölet och saltet till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut degen och klä en pajform, ca 25 cm i diameter. Ställ formen kallt i minst 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Strimla purjolöken och fräs den mjuk i smör under omrörning. Salta och peppra. Strimla laxköttet. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Blanda purjolöken och laxstrimlorna, bre ut det i pajskalet. Vispa samman äggen och grädden. Smula i osten och smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen i 30-35 minuter, tills den har stelnat och fått fin färg. Servera laxpajen varm eller ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.