Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpaj med rotfrukter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Om du vill äta gott och dra ner på köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta in smöret i mjölet med händerna eller en gaffel.Tillsätt vattnet och knåda till en pajdeg. Tyck ut den i en form. Låt vila i kylskåpet minst en halvtimme. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Täck pajbottnen med de tinade (eller färska) rotstrimlorna och sätt in i ugnen för att förgrädda ca 10 minuter. Tärna laxen i så stora bitar du vill ha. Vispa ihop grädde och mjölk med äggen och kryddorna. Ta ut pajen ur ugnen och fördela lax och tomater ovanpå. Häll över äggstanningen och in i ugnen igen ca 30-35 minuter.
  3. Ett torrt vitt vin passar bra till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.