Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Laxpizza med groddar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En pizza där man bakar bottnen för sig och lägger på toppingen sedan. Bottnarna kan förgräddas och förvaras i frysen. Rädisgroddarna ger ett gott sting till rökt lax och mild färskost.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ut jästen i det ljumma vattnet. Tillsätt olivolja och mjölmix. Arbeta väl till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt cirka 30 minuter i bunken.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i fyra lika stora bitar. Baka ut till runda bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem två och två på plåtar med bakplåtspapper. Låt jäsa övertäckta 15 minuter.
  3. Grädda varje plåt i nedre delen av ugnen cirka 10 minuter. Låt svalna. Bre färskost på bottnarna och lägg på laxen. Strö över groddar och skott. Krydda med flingsalt och svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.