LCHF= Low Carb High Fat = Lite kolhydrater, mera fett. Det är inte svårt och kompliserat att göra egen glass!
Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.
Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av
Matklubben som du hittar här.
mums säger jag bara
Låter supergott! ska jag absolut prova:) när har du i hallonen, och mixar du dem innan?
Hej! Är helt ny på det där med LCHF, vilket sötningsmedel är bäst?
Mmmm! Jättegott! Man kan även byta ut grädden mot turkisk youghurt - också mycket, mycket gott ;o)
Lchf i all ära, men hur bra är det egentligen med sötningsmedel.......Möjligt att det är ok enligt lchf men hur bra är det för kroppen???
Om jag har en glassmaskin ska jag vispa allt i förväg innan jag häller det i glassmaskinen
Sötningsmedel är ju inte det minsta LCHF. Konstgjort sötningsmedel innehåller ju lika mycket kolhydrater som socker, Möjligen kan man använda Stevia, men inte i såna mängder.
Använd Suckrin istället. Som strösocker men stannar inte i kroppen!!! =) Prova er fram till rätt mängd isf. =)
agavesirap?
agavesirap?
agavesirap?
Sötniningsmedel innehåller lika mycket kolhydrater som vanligt socker, men väger betydligt mindre. Om du anväder samma mängd (dl) sötningsmedel som vanligt socker får du alltså i dig mycket mindre kolhydrader eftersom det knappt väger någonting, alltså är det väldigt LCHF-vänligt.
använd stevia!!
stevia är ett bra alternativ som sötning!!!
Sukrin i mindre mängd är okey för mig!
Hej! Ser verkligen jättegott ut! Kan man byta ut hallonen mot jorgubbar tro? Mvh Sofie
Har gjort denna idag. Inte smakat än men slickade skeden och verkade lovande. Jag tog bara 1 dl hermesetas strösöt, vägde 10g blev tillräckligt sött. Tillsatte också 1 tsk vaniljpulver 0 kolhydrater. Blev 6 portionsskålar. Räknade ut att varje portion innehåller 3,5 kolhydrater.
Ser gott ut, ska testas idag:)
riktigt bra och gott! gjorde det på sukrin! tummen upp!
Jättegod...den gör jag igen, redan ikväll :-)
Troligtvis en dum kommentar men när skall man vispa i hallonen?
när kommer hallonen in i bilden? lite dålig recept beskrivning tycker jag annars ser det väldigt gott ut
Det står "För 1 person" men med tanke på mängden ingredienser så verkar det vara betydligt mer. Någon som har provat receptet och kan berätta hur många "normalstora" portioner det blev? Eller kanske skaparen kan ändra till rätt mängd portioner :-)
Vart ca 1 L för mig! ökade mängden hallon till 3 dl då jag inte är förtjust i gräddsmak.
Vispade grädden och vispade sedan i hallonen. Fungerade bra för mig :)
Kan man undvika sötningsmedel just?
Ruggigt mycket sötningsmedel. Det är sötare än socker...
Lagade det som dessert idag. Smakade som förväntat. Inte världens bästa glassrecept. Sötades med en knivsudd stevia. Vi var tre personer som åt och hälften är kvar.
När och hur ska man ha i hallonen i smeten?