Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

LCHF Egen hemmagjord hallonglass

(29 kommentarer)  
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

LCHF= Low Carb High Fat = Lite kolhydrater, mera fett. Det är inte svårt och kompliserat att göra egen glass!

Ingredienser

Instruktioner

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa vitorna till hårt skum i en skål. Vispa gulorna med sötningsmedel till en fluffig kräm. Vispa grädden i en skål. Vänd försiktigt ner äggulefluffet i grädden. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i grädden, Häll smeten i en plastform och ställ i frysen i ca 2-4 timmar. Låt glassen tina lite innan man äter den.

Liknande recept

Kommentarer (29)

  • azlan_lena 21 januari 2009

    mums säger jag bara

  • Boundin 3 februari 2009

    Låter supergott! ska jag absolut prova:) när har du i hallonen, och mixar du dem innan?

  • Zeldasmatte 6 februari 2009

    Hej! Är helt ny på det där med LCHF, vilket sötningsmedel är bäst?

  • Shywoman 6 mars 2009

    Mmmm! Jättegott! Man kan även byta ut grädden mot turkisk youghurt - också mycket, mycket gott ;o)

  • MammaIrene 21 mars 2009

    Lchf i all ära, men hur bra är det egentligen med sötningsmedel.......Möjligt att det är ok enligt lchf men hur bra är det för kroppen???

  • TyraBella 14 maj 2009

    Om jag har en glassmaskin ska jag vispa allt i förväg innan jag häller det i glassmaskinen

  • charward 22 oktober 2009

    Sötningsmedel är ju inte det minsta LCHF. Konstgjort sötningsmedel innehåller ju lika mycket kolhydrater som socker, Möjligen kan man använda Stevia, men inte i såna mängder.

  • musli30 1 januari 2010

    Använd Suckrin istället. Som strösocker men stannar inte i kroppen!!! =) Prova er fram till rätt mängd isf. =)

  • UrbanHippie 16 januari 2010

    agavesirap?

  • UrbanHippie 16 januari 2010

    agavesirap?

  • UrbanHippie 16 januari 2010

    agavesirap?

  • LadyBump 27 januari 2010

    Sötniningsmedel innehåller lika mycket kolhydrater som vanligt socker, men väger betydligt mindre. Om du anväder samma mängd (dl) sötningsmedel som vanligt socker får du alltså i dig mycket mindre kolhydrader eftersom det knappt väger någonting, alltså är det väldigt LCHF-vänligt.

  • bruk 31 januari 2010

    använd stevia!!

  • bruk 31 januari 2010

    stevia är ett bra alternativ som sötning!!!

  • qvintus 28 juli 2010

    Sukrin i mindre mängd är okey för mig!

  • shallgren 16 januari 2011

    Hej! Ser verkligen jättegott ut! Kan man byta ut hallonen mot jorgubbar tro? Mvh Sofie

  • Mistys 5 februari 2011

    Har gjort denna idag. Inte smakat än men slickade skeden och verkade lovande. Jag tog bara 1 dl hermesetas strösöt, vägde 10g blev tillräckligt sött. Tillsatte också 1 tsk vaniljpulver 0 kolhydrater. Blev 6 portionsskålar. Räknade ut att varje portion innehåller 3,5 kolhydrater.

  • Elisa36 1 maj 2011

    Ser gott ut, ska testas idag:)

  • gargoyles 9 maj 2011

    riktigt bra och gott! gjorde det på sukrin! tummen upp!

  • carinha40 14 maj 2011

    Jättegod...den gör jag igen, redan ikväll :-)

  • nedja 1 juni 2011

    Troligtvis en dum kommentar men när skall man vispa i hallonen?

  • a8med 14 juni 2011

    när kommer hallonen in i bilden? lite dålig recept beskrivning tycker jag annars ser det väldigt gott ut

  • chokladtryffel 7 februari 2012

    Det står "För 1 person" men med tanke på mängden ingredienser så verkar det vara betydligt mer. Någon som har provat receptet och kan berätta hur många "normalstora" portioner det blev? Eller kanske skaparen kan ändra till rätt mängd portioner :-)

  • qeeksmile 21 mars 2012

    Vart ca 1 L för mig! ökade mängden hallon till 3 dl då jag inte är förtjust i gräddsmak.

  • qeeksmile 21 mars 2012

    Vispade grädden och vispade sedan i hallonen. Fungerade bra för mig :)

  • Lisafisa33 13 juli 2013

    Kan man undvika sötningsmedel just?

  • ankimor 25 juli 2013

    Ruggigt mycket sötningsmedel. Det är sötare än socker...

  • evaullabritt 25 augusti 2013

    Lagade det som dessert idag. Smakade som förväntat. Inte världens bästa glassrecept. Sötades med en knivsudd stevia. Vi var tre personer som åt och hälften är kvar.

  • suss_b 10 juli 2014

    När och hur ska man ha i hallonen i smeten?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.