En stor gyllenbrun pannkaka. Grädde och åkerbär, hjortron eller jordgubbssylt till servering.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Koka ris och vatten under lock i en kastrull tills vattnet har kokat in. Tillsätt 4 dl mjölk och salt.
- Låt riset sjuda mjukt, ca 30 minuter. Rör om då och då, låt svalna.
- Värm 1 dl mjölk med saffran.
- Vispa äggen i en skål och tillsätt riven mandelmassa, gröt, saffransmjölk och vetemjöl.
- Fördela smeten i en smord ugnsform och strö över flagad mandel.
Grädda pannkakan gyllene i mitten av ugnen tills smeten har stannat, cirka 30 minuter.
- Servera pannkakan med vispad grädde och sylt.
- Leilas tips!
Den här pannkakan är perfekt att om man fått risgrynsgröt över.
Då hoppar man bara över det första steget i receptet, att koka gröt och börjar direkt med att koka upp saffran i mjölk.
Eller så kan man givetvis köpa färdig risgrynsgröt och använda det.
- Vispgrädden som serveras till är god att smaksätta med lite rom, punsch eller konjak.
Publicerat den
18 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar