Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Leverpastej med portvinskokta russin

 
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

ICA Buffé nr 12 2011.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C. Koka upp russin och portvin i en liten kastrull under lock. Ta genast från värmen och låt svalna under lock.
  2. Strimla och stek baconet. Låt rinna av på hushållspapper.
  3. Skala löken. Skär den och levern i bitar. Lägg i matberedare med ansjovis och fläskfärs. Mixa till en grov eller en slät pastej (beroende på hur länge du mixar).
  4. Häll blandningen i en bunke och rör ner russin (samt all vätska), bacon, socker, salt och peppar. Tillsätt mjöl, ägg och grädde och blanda allt riktigt noga.
  5. Smörj och fördela smeten i små ugnssäkra portionsformar à 5 dl. Ställ dem i en stor ugnssäker form.
  6. Fyll den med vatten, nästan ända upp på pastejformarna.
  7. Baka 1 timme och 15 minuter mitt i ugnen. Ta ut och låt kallna.
  8. Servera gärna pastejen i sin form. Servera med inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.