Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och ingefärabiff

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mör ryggbiff med en pikant smak av ingefära och lime serveras med saftig paprika och doftande persilja. 465 kcal/portion

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg biffarna i rumstemperatur. Blanda 3 msk olja, vitlök, ingefära, limesaft, chiliflingor, persilja och svartpeppar i en grund skål eller djup tallrik. Vänd biffarna i skålen så att de blir väl täckta av marinad. Marinera köttet cirka 30 minuter i rumstemperatur.
  2. Skiva löken, kärna ur och strimla paprikorna. Hetta upp en grillpanna eller en teflonstekpanna på hög värme tills den är mycket het. Ta upp biffarna ur marinaden, spara marinaden. Stek biffarna i två omgångar om det behövs, 3-4 minuter på varje sida eller efter smak. Ta upp dem ur pannan och håll dem varma i ugnen på låg värme.
  3. Hetta upp resten av oljan och resten av marinaden i pannan. Lägg i löken och fräs 1-2 minuter eller tills den mjuknar. Tillsätt paprikan och fräs 5 minuter, rör om då och då. Skiva biffarna och lägg upp dem på fyra tallrikar. Portionera upp paprikan och löken bredvid och häll över skyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.