Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lime- och kokos semifreddo

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En krämig och fräsch semifreddo som blir oemotståndlig med kokos och lime. "Semifreddo" betyder halvfryst, så glassen ska bara frysas så pass att den fortfarande är mjuk och krämig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vispa gulorna och sockret pösigt. Blanda i det rivna limeskalet. Vispa grädden. Blanda försiktigt i äggsmeten och yoghurten i grädden. Vänd försiktigt ner äggviteskummet. Häll smeten i en form och frys ca 4 timmar.
  2. Rosta kokosen lätt i en stekpanna. Garnera med kokosen och lite limeskal. Desserten ska vara mjukare än glass och ätas direkt när den tagits ur frysen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.