Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limegrillad kyckling med citruskokt bulgur

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Berberisbär finns att köpa i saluhallar eller i butiker med arabiska råvaror.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och skär kycklingen på längden tiunna filéer. Skala och skiva löken. Skala pch pressa vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och skär frukten i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Smula limebladen.
  2. Blanda ingredienserna till marinaden och tillsätt kycklingen. Låt marinera ca 5 timmar i kylen.
  3. Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filéerna och torka av dem med hushållspapper. Grilla i en grillpanna tills de fått fin färg. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min låt svalna.
  4. Skär kycklingen i 1x1 cm stora bitar.
  5. Koka upp buljongen med citron, berberis och gurkmeja. Tillsätt bulgur och koka under lock ca 4 min. Rör om och dra av från värmen. Låt stå att svälla under lock ca 10 min.
  6. Häll upp i en skål och låt kallna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner kycklingen.
  7. Fördela i cocktailglas. Garnera med rödbetsskott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.