Berberisbär finns att köpa i saluhallar eller i butiker med arabiska råvaror.
Instruktioner
- Putsa och skär kycklingen på längden tiunna filéer. Skala och skiva löken. Skala pch pressa vitlöken. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv av skalet och skär frukten i tunna skivor. Kärna ur och finhacka chilin. Smula limebladen.
- Blanda ingredienserna till marinaden och tillsätt kycklingen. Låt marinera ca 5 timmar i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Ta upp filéerna och torka av dem med hushållspapper. Grilla i en grillpanna tills de fått fin färg. Efterstek mitt i ugnen ca 10 min låt svalna.
- Skär kycklingen i 1x1 cm stora bitar.
- Koka upp buljongen med citron, berberis och gurkmeja. Tillsätt bulgur och koka under lock ca 4 min. Rör om och dra av från värmen. Låt stå att svälla under lock ca 10 min.
- Häll upp i en skål och låt kallna. Smaka av med salt och peppar. Blanda ner kycklingen.
- Fördela i cocktailglas. Garnera med rödbetsskott.
Publicerat den
16 oktober 2009
Liknande recept
Skriv kommentar