Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Limestänger med vit choklad

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Vit choklad ringlas över dessa mjuka, söta limekakor som är lätta att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, margarin, socker, limesaft och limeskal med elvisp till en tjock och fluffig smet.
  2. Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt hälften av chokladen och blanda väl. Häll smeten i den förberedda formen och grädda cirka 20 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen 15 minuter.
  3. Lyft ut kakan ur formen och halvera den medan den fortfarande är varm. Använd en vass kniv och skär varje halva i 10 bitar som är 2 cm breda. Lägg upp kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
  4. Smält resten av chokladen i en skål över en kastrull med kokande vatten. Ringla den smälta chokladen över kakorna. Låt stelna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.