Vit choklad ringlas över dessa mjuka, söta limekakor som är lätta att baka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Klä en fyrkantig form, 20x20 cm, med bakplåtspapper. Vispa ihop ägg, margarin, socker, limesaft och limeskal med elvisp till en tjock och fluffig smet.
- Blanda mjöl och bakpulver och sikta ner i smeten. Tillsätt hälften av chokladen och blanda väl. Häll smeten i den förberedda formen och grädda cirka 20 minuter tills gyllene. Låt svalna i formen 15 minuter.
- Lyft ut kakan ur formen och halvera den medan den fortfarande är varm. Använd en vass kniv och skär varje halva i 10 bitar som är 2 cm breda. Lägg upp kakorna på ett galler och låt dem svalna helt.
- Smält resten av chokladen i en skål över en kastrull med kokande vatten. Ringla den smälta chokladen över kakorna. Låt stelna och servera.
Publicerat den
13 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar