Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linfröbullar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 25-30 portioner
  • Tid: 1 timme 45 minuter
Skriv ut

Gjorde de här på jobbet och tyckte de blev bra..

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en bakbunke och rör ut med lite av den ljumma degvätskan.
  2. Tillsätt resten av vattnet, Kesella Mager, salt, socker, grahamsmjöl, linfrö och nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en deg.
  3. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 min.
  4. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den smidig. Forma runda bullar. Lägg dem på en smord plåt. Låt bullarna jäsa i ca 30 min.
  5. Grädda i ugn ca 250 grader i 10-15 min.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • wish_ug 21 januari 2009

    Kan man använda smör/margarin istället för kesella? =)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.