Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingongelé

 
Skriv ut

Superenkelt recept på jättegod lingongelé!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka lingonen med vattnet tills du märker att lingonen gått ordentligt sönder och " töms " på innehåll. Sila genom durkslag, kläm efter så att bara skalen blir kvar i durkslaget. Tillsätt sockret i lingonsaften, rör om tills det smälter. Häll tillbaka i kastrullen. Koka upp bara så mycke att det börjar bubbla. Häll i glasburkar.
  2. Viktigt: Låt stå i rumstemperatur över natten utan lock, annars tjocknar inte gelén. Sätt på locken följande dag och förvara gelén kallt. Jättegott med både kött, fågel och fisk

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.