Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonkaka med vanilj

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En fantastiskt god och saftig kaka med en söt vaniljfyllning som perfekt bryts av med syrliga lingon.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vetemjöl och det smälta smöret. Koka upp vattnet och blanda ner det. Rör ihop allt till en smet.
  3. Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sprid ut lingonen över kakan och tryck ner dem försiktigt i smeten.
  4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter. Lossa kanten på formen efter några minuter och låt kakan svalna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.
  5. Smält smöret till fyllningen och tillsätt mjölken och vaniljsockret. Låt blandningen puttra ca 2 minuter under omrörning.
  6. Häll vaniljmjölken över snittytan på de båda bottnarna med en sked. Lägg ihop kakbottnarna och sikta över florsocker. Strö gärna över några lingon på kakan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.