En fantastiskt god och saftig kaka med en söt vaniljfyllning som perfekt bryts av med syrliga lingon.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Tillsätt bakpulver, vetemjöl och det smälta smöret.
Koka upp vattnet och blanda ner det. Rör ihop allt till en smet.
- Häll smeten i en smörad och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Sprid ut lingonen över kakan och tryck ner dem försiktigt i smeten.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 35-40 minuter.
Lossa kanten på formen efter några minuter och låt kakan svalna. Dela kakan i två bottnar med en vass kniv.
- Smält smöret till fyllningen och tillsätt mjölken och vaniljsockret. Låt blandningen puttra ca 2 minuter under omrörning.
- Häll vaniljmjölken över snittytan på de båda bottnarna med en sked. Lägg ihop kakbottnarna och sikta över florsocker. Strö gärna över några lingon på kakan före servering.
Publicerat den
23 september 2013
Liknande recept
Skriv kommentar