Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpaj från Dalsland.

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Lingonsylt kan ersättas med bär och frukt. Sockra lätt och strö över 1 msk potatismjöl. Svarta och röda vinbär är ljuvliga till.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen på 200 grader. Smör och socker rörs samman. Ägget, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver blandas i. Ta ifrån sju rullade längder deg, klä en pajform, gärna med löstagbar botten, täck med lingonsylt och lägg längderna i rutmönster ovanpå och gräddas 20-25 min, sänk värmen något efter 10 minuter. Servera med vispad grädde alt. mjukrörd vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.