Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonpavlova med kolagrädde

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Ljuvligt seg och frasig lingonmarängpavlova, toppad med kolagrädde och syrliga lingon. Glutenfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa äggvitan med elvisp tills den börjar bilda mjuka toppar. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner majsstärkelse, salt och citronjuice. Rör ner lingonen i marängen.
  3. Klicka ut marängen till en kransform på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Ställ in i mitten av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Grädda i 1½ timme. Ta ut och låt svalna.
  4. Kolagrädde: Vispa grädden. Rör ihop den karamelliserade mjölken/dulce de leche i en bunke. Tillsätt sedan den vispade grädden och blanda runt.
  5. Lingontopping: Rör ihop lingonen med sockret tills det löses upp.
  6. Vid servering: Toppa marängen med kolagrädden och ringla över lingonen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.