Ljuvligt seg och frasig lingonmarängpavlova, toppad med kolagrädde och syrliga lingon.
Glutenfri.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa äggvitan med elvisp tills den börjar bilda mjuka toppar. Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Fortsätt vispa till en fast maräng. Vispa ner majsstärkelse, salt och citronjuice. Rör ner lingonen i marängen.
- Klicka ut marängen till en kransform på en bakpappersklädd plåt, ca 25 cm i diameter. Ställ in i mitten av ugnen. Sänk ugnsvärmen till 100 grader. Grädda i 1½ timme. Ta ut och låt svalna.
- Kolagrädde:
Vispa grädden. Rör ihop den karamelliserade mjölken/dulce de leche i en bunke. Tillsätt sedan den vispade grädden och blanda runt.
- Lingontopping:
Rör ihop lingonen med sockret tills det löses upp.
- Vid servering:
Toppa marängen med kolagrädden och ringla över lingonen.
Publicerat den
10 december 2016
Liknande recept
Skriv kommentar