Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lingonskav med kantareller

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En norrländsk renskavsgryta där lingonen ger stuns och kantarellerna djup.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rensa svampen och lägg i torr stekpanna. Stek tills all vätska kokat bort. Tillsätt en klick smör och strimlad salladslök, fräs i fem minuter.
  2. Salta och peppra.
  3. Bryn halvtinad renskav i smör i en gryta. Tillsätt kantarellerna, crème fraiche (eller grädde), soja, portvin, timjan, salt och peppar. Låt puttra i 5 minuter eller tills kantarellerna känns klara.
  4. Rör ner lingonen och låt dem bli varma. Smaka av.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.