Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Linssoppa med kanel och spiskummin

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En kryddig soppa med smak av Orienten. Röda linser passar utmärkt, eftersom de reder soppan när de vispas sönder.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka lök och vitlök. Kärna ur och strimla chilin. Skala och tärna potatis och morötter. Fräs lök, vitlök, chili och spiskummin i olja i en kastrull på låg värme i 10 minuter. Rör ner tomatpurén och fräs ytterligare ett par minuter.
  2. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärningar, linser, potatis och morötter. Lägg ner kanelstången och smaksätt även med saft av en ½ citron och 1 msk honung. Låt koka 25 minuter under lock och vispa sedan soppan med kraftiga tag. Smaka av med salt och peppar. Smaka eventuellt av med mer citronsaft, honung eller spiskummin.
  3. Strö över hackad koriander vid servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.