Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lisens aprikostårta

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

I den här delikata sommartårtan får aprikoserna verkligen komma till sin rätt. Lätt, luftig och frisk i smaken är nog den beskrivning som passar bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med bottnarna: Hacka samman mjöl, matfett, keso och socker till en deg. Linda in degen i plastfolie. Låt degen vila ca 30 minuter i kylen. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Dela degen i tre delar. Kavla ut varje del till en rund platta, ca 26 cm i diameter. Lägg varje degrundel på en bakpappersklädd plåt. Strö ev på lite socker.
  3. Grädda bottnarna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem kallna på galler.
  4. Gör fyllningen. Doppa aprikoserna i kokande vatten några minuter. Dra av skalen. Halvera, kärna ur och skär frukten i klyftor.
  5. Vispa grädden tjock. Smaksätt den med strösocker, vaniljsocker och apelsinjuice. Fyll en sprits med grädden.
  6. Lägg första bottnen på ett fat. Spritsa 1/3 av grädde över så att kanten får ett vackert mönster. Fördela 1/3 av aprikosklyftorna ovanpå grädden.
  7. Täck med den andra bottnen. Fördela 1/3 grädde och frukt över den. Lägg på den tredje och sista bottnen. Spritsa små gräddrosor ovanpå den. Garnera med resten av aprikosklyftorna och citronmeliss. Pudra till sist florsocker över hela tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.