Rena hälsotallriken med mättande och nyttiga ljumma bönor. Eftersom både dressingen och bönorna är varma, suger salladen åt sig lite extra av den sköna, rökiga smaken.
Instruktioner
- Koka bondbönorna i lättsaltat vatten 3 minuter. Låt dem svalna något så att du kan "ploppa" ut dem ur skalen. Koka övriga färska bönor i lättsaltat vatten 3-5 minuter, de ska bara precis bli mjuka. Låt burkbönorna rinna av och värm dem försiktigt i en kastrull med lite olivolja och ställ åt sidan.
- Gör dressingen i stekpannan: Rosta spiskummin i en torr stekpanna tills den börjar dofta. Tillsätt olivolja och rökt paprikapulver. Pressa över citronsaft och låt det hela bli varmt. Smaka av med flingsalt.
- Blanda de olika bönsorterna med salladsblad, halverade körsbärstomater och tunt skivad rödlök. Häll över dressingen och blanda försiktigt så att bönorna inte går sönder.
Publicerat den
17 juli 2016
Liknande recept
Skriv kommentar