Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ljust Matbröd på min mormors vis

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Lätt att göra och lätt att variera med smak och mjöl. Obs dock att om det grövre mjölet (t ex rågsikt) skulle dominera förläng då jästiden eller kör med dubbla jäsningar (en gång i bunke och sedan en gång i brödformen). Lycka till...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm vatten fingervarmt, lös upp jästen. Blanda i salt, vetemjöl och vetekli samt valda smaksättare till en hyfsat fast deg.
  2. Jäs degen i 30 min i 2 st brödformar. Pensla på ägg.
  3. I 200 graders ugn ca 30 min. Låt svalna under handduk.
  4. Det går att variera smaksättning med lingon (ca 1 - 1 ½ dl) och/eller hackade valnötter ca 1 dl.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.