Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök- och ostbisquits

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

De här snabbakade och smakrika bakverken har sina rötter i den amerikanska bagarskolan. Tre sorters lök gör dem rika på nyttiga vitaminer och mineraler.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Finstrimla salladslöken. Skala och finhacka röd- och vitlök. Hacka samman 8 dl mjöl, bakpulver, salt och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
  2. Tillsätt mjukost, mjölk och lökhack. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt ev mer mjöl.
  3. Kavla ut degen, ca 1 cm tjock. Ta med ett kakmått ut runda kakor ur degplattan. Doppa först måtten i mjöl. Då släpper degen lättare från måttet. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.