De här snabbakade och smakrika bakverken har sina rötter i den amerikanska bagarskolan. Tre sorters lök gör dem rika på nyttiga vitaminer och mineraler.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader. Finstrimla salladslöken. Skala och finhacka röd- och vitlök. Hacka samman 8 dl mjöl, bakpulver, salt och matfett skuret i mindre bitar, gärna i en matberedare.
- Tillsätt mjukost, mjölk och lökhack. Arbeta snabbt samman allt till en deg. Ta upp degen på ett mjölat bakbord. Tillsätt ev mer mjöl.
- Kavla ut degen, ca 1 cm tjock. Ta med ett kakmått ut runda kakor ur degplattan. Doppa först måtten i mjöl. Då släpper degen lättare från måttet. Lägg kakorna på en bakpappersklädd plåt. Pensla dem med uppvispat ägg. Grädda kakorna mitt i ugnen ca 12 minuter. Låt dem svalna på galler.
Publicerat den
30 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar