Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök och ostpaj

 
  • Serverar: 4-7 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En god paj på smördeg med en lökröra toppad med oströra som min mor bjöd på till förrätt. Vi åt den med en enkel sallad. Hon hade hittat receptet i en veckotidning.

Ingredienser

Instruktioner

Ugn 200 grader Fräs strimlad purjolök mjuk med timjan, salta o peppra, vänd sedan ner ruccolan. Låt fräsa i 1-2 min och ta sedan av från värmen. Blanda ihop alla ingredienser till ostkrämen. Lägg en smördegsplatta i en bakpappersklädd form, låt den gå upp lite efter kanten. Lägg på lökfräset, häll på ostkrämen. Kantskär den andra platten så den passar som ett lock på pajen. Nagga den lite. Gör ett fint mönster ovanpå med det du skurit bort. Pensla med ägg. Grädda mitt i ugnen ca 40 min.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.