Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lök och pepparsås

 
  • Serverar: 2 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Underbart god till framförallt grillat kött, men passar också bra till kyckling!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka löken och lägg den tillsammans med smöret i en kastrull. Låt puttra några min. Peppra med svartpeppar (ganska mycket, men givetvis efter smak).
  2. Häll på vinet och vattnet och koka upp. Låt stå och småkoka i ca 1 tim, minst. Häll på mer vatten om det har reduceras för mycket (denna sås bli godare ju längre den får puttra).
  3. Låt till slut såsen reducera ihop ganska mycket och häll på grädde, en skvätt köttbuljong och lite kinesisk soja. Låt puttra ca 10-15 min. Avsluta med att reda såsen med lite maizena om det behövs.
  4. Njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.