Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lökbrynt kyckling

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gyllenstekt lök ger en smakrik accent till den här saftiga kycklingen bräserad i en sky med buljong, dijonsenap och lite farinsocker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, salt och peppar i en grund skål. Vänd kycklingklubborna i mjölet.
  2. Hetta upp olja i en stor stekpanna på medelvärme och lägg i kycklingklubborna med skinnsidan neråt. Bryn cirka fem minuter på varje sida. Ta upp kycklingklubborna med en hålslev och lägg på ett fat.
  3. Lägg löken i stekpannan och stek den under omrörning då och då cirka tio minuter tills den är mjuk och brynt.
  4. Rör ner buljong, socker och senap i löken. Placera kycklingen på löken med skinnsidan upp. Lägg på lock, hetta upp och sänk till medelvärme. Låt kycklingen puttra cirka 30 minuter tills den är genomstekt. Pröva med en sticka i den tjockaste delen, köttsaften ska vara klar och genomskinlig.
  5. Lägg upp kycklingen på fyra tallrikar eller ett fat. Fördela löken ovanpå och ringla över skyn. Strö över persilja och servera med potatismos eller rotfruktspuré.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.