- Serverar: 24 portioner
- Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut
Goda, saftiga och helt underbara
Instruktioner
- Smula sönder jästen i bunke och häll i strösockret. Värm mjölken till 37 grader och slå i det i sockeret och jästen. Blanda ut väl.
Stöt saffranet med sockerbiten och häll ev i den klara spriten och slå det i bunken.
Tillsätt sedan smöret i klickar och vetemjölet. Blanda väldigt väl, till dagen börjar släppa från bunken.
- Låt sedan jäsa i 1 timme.
- Under tiden hacka sönder mandlarna tillsammans med mandelmassan (gärna i en matberedare) låt sedan stå framme till utbaket.
- Baka ut lussebullarna som en vanlig bulldeg och bred på mandelmasse blandingen och rulla ihop, skär sedan 1 1/2 till 2 cm tjocka bullar. Och lägg de i bullformar och låt jäsa ytterligare i 1 timme.
- Sätt nu på ugnen på ca 200 grader.
- När bullarna jäst färdigt,pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och in i ugnen ca 10-12 minuter.
- Lycak till!!!
Publicerat den
7 december 2010
Liknande recept
Skriv kommentar