Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lussebullar special

 
  • Serverar: 24 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Goda, saftiga och helt underbara

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula sönder jästen i bunke och häll i strösockret. Värm mjölken till 37 grader och slå i det i sockeret och jästen. Blanda ut väl. Stöt saffranet med sockerbiten och häll ev i den klara spriten och slå det i bunken. Tillsätt sedan smöret i klickar och vetemjölet. Blanda väldigt väl, till dagen börjar släppa från bunken.
  2. Låt sedan jäsa i 1 timme.
  3. Under tiden hacka sönder mandlarna tillsammans med mandelmassan (gärna i en matberedare) låt sedan stå framme till utbaket.
  4. Baka ut lussebullarna som en vanlig bulldeg och bred på mandelmasse blandingen och rulla ihop, skär sedan 1 1/2 till 2 cm tjocka bullar. Och lägg de i bullformar och låt jäsa ytterligare i 1 timme.
  5. Sätt nu på ugnen på ca 200 grader.
  6. När bullarna jäst färdigt,pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker och in i ugnen ca 10-12 minuter.
  7. Lycak till!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.