Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Lyxbiffar med kantarell- och lingonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxiga biffar smaksatta med fransk ljus senap, spiskummin och lingonsylt. Den goda kantarellsåsen innehåller kantareller, grädde och lite lingonsylt. Riktigt lyxiga, höstiga biffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ingredienserna till biffarna, smaksätt med salt och peppar. Forma till fyra biffar.
  2. Rensa och ansa kantarellerna, skär i mindre bitar. Finhacka vitlöken. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Fräs kantarellerna på medelvärme några minuter. Tillsätt vitlöken, låt den fräsa med någon minut.
  3. Häll på grädden och mjölken och koka ihop till en simmig konsistens. Rör ner sylten i såsen och smaka av med salt och peppar.
  4. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek biffarna på medelvärme, ca 3 minuter på varje sida. Krydda gärna med lite salt och peppar på toppen. Servera färsbiffarna med kantarellsåsen, kokt potatis och lingonsylt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.