Här används det japanska ströbrödet panko för att ge pastagratängen ett riktigt frasigt täcke.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av pastan och blanda med den färdiga ostsåsen, vinet, den rivna osten och purjolöken. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
- Häll i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm eller 4 smorda ugnssäkra portionsformar.
- Rosta panko och pinjenötter gyllenbrunt i en stekpanna, rör då och då. Tillsätt pressad vitlök, persilja och 2 msk smör.
- Låt smöret smälta. Strö blandningen över pastan.
- Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuer, tills ytan är knaprig och har fått fin färg.
- Servera med en sallad.
Publicerat den
16 september 2011
Liknande recept
Skriv kommentar