Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Macaroni and cheese med pankocrunch och pinjenötter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här används det japanska ströbrödet panko för att ge pastagratängen ett riktigt frasigt täcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  2. Ansa och skär purjolöken i strimlor. Häll av pastan och blanda med den färdiga ostsåsen, vinet, den rivna osten och purjolöken. Krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar.
  3. Häll i en smord ugnssäker form ca 20x30 cm eller 4 smorda ugnssäkra portionsformar.
  4. Rosta panko och pinjenötter gyllenbrunt i en stekpanna, rör då och då. Tillsätt pressad vitlök, persilja och 2 msk smör.
  5. Låt smöret smälta. Strö blandningen över pastan.
  6. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuer, tills ytan är knaprig och har fått fin färg.
  7. Servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.