- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut
Ugnsrätter är många gånger räddningen när du vill bjuda på något gott och har ont om tid. De kan nämligen förberedas i god tid och sedan bara färdiggräddas eller gratineras i sista stund. Här är ett förslag med köttfärs och grönsaker.
Instruktioner
- Lägg färsen i en skål. Blanda ströbrödet med mjölken. Tillsätt salt och kryddor till färsen och späd med ströbrödsblandningen, litet i sänder, till en smidig färs.
- Smörj en ugnssäker form. Låt majsen rinna av. Lägg majs och grönsaker i botten på formen. De djupfrysta grönsakerna behöver inte tinas först. Bred färsen över grönsakerna i formen och bred tomatpurén över. Grädda i 175° ca 35 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och strö över riven ost. Öka värmen till 225°, sätt in formen igen och gratinera rätten ca 15 minuter eller tills färsen verkar genomgräddad, osten smält ned och rätten fått fin färg på ytan.
- Servera genast, gärna med en sallad och bröd.
Publicerat den
7 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar