Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majs- och köttfärspanna

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 10 minuter
Skriv ut

Ugnsrätter är många gånger räddningen när du vill bjuda på något gott och har ont om tid. De kan nämligen förberedas i god tid och sedan bara färdiggräddas eller gratineras i sista stund. Här är ett förslag med köttfärs och grönsaker.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg färsen i en skål. Blanda ströbrödet med mjölken. Tillsätt salt och kryddor till färsen och späd med ströbrödsblandningen, litet i sänder, till en smidig färs.
  2. Smörj en ugnssäker form. Låt majsen rinna av. Lägg majs och grönsaker i botten på formen. De djupfrysta grönsakerna behöver inte tinas först. Bred färsen över grönsakerna i formen och bred tomatpurén över. Grädda i 175° ca 35 minuter.
  3. Ta ut formen ur ugnen och strö över riven ost. Öka värmen till 225°, sätt in formen igen och gratinera rätten ca 15 minuter eller tills färsen verkar genomgräddad, osten smält ned och rätten fått fin färg på ytan.
  4. Servera genast, gärna med en sallad och bröd.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.