Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majsbröd

 
Skriv ut

Detta bröd gjord på majs blev saftigt och gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 200 grader.
  2. Finhacka majskornen.
  3. Blanda samman mjölet, bakpulvret, saltet, pepparn och paprikapulvret i en degbunke.
  4. Tillsätt mjölken, oljan, och den finhackade majsen. Blanda allt till en smet. Rör inte mer än att allt blir blandat.
  5. Stjälp upp smeten med mjölade fingrar på ett bakplåtspapper på en plåt. Tryck ut smeten till en rund platta ca 1 cm tjock. Nagga med en gaffel.
  6. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över osten.
  7. Grädda i ugnen i ca 12 minuter eller tills brödet fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.