Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Majswrap med svarta bönor, sötpotatis och groddar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I och med att tacos har blivit lika folkligt som chips och dipp finns det numera en hel del riktigt bra produkter i matbutikens tacohylla. Välj bland olika chilisåser, pickles och andra roliga såser som du inte har provat innan. Använd majspannkakan som en vanlig tortilla och fyll tills den sprängs! Glutenfri, laktosfri och äggfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Majswrap: Blanda majsmjöl, sojamjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken i en bunke. Vispa till en slät smet. Vispa ner resten av mjölken och låt svälla i kylen i 30 minuter. Smält smöret och vispa ner det i smeten. Grädda tunna pannkakor i lite rapsolja.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Fyllning: Skär sötpotatisen i smala strimlor och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Ringla över lite olivolja och strö över en nypa salt. Rosta i ca 20 minuter eller tills sötpotatisen är mjuk. Ta ut och låt svalna. Häll av spadet från bönorna och skölj. Släng ner i en bunke och mosa dem grovt tillsammans med koriander, limesaft, chipotlepasta, olivolja och salt.
  4. Använd majswrapen som du skulle använda ett tortillabröd - lägg dem på en tallrik och klicka ut fyllningen. Toppa med skivade rädisor, groddar eller skott och inlagda jalapenos. Servera med extra chili och limeklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.