Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makalös fudgekaka

 
  • Serverar: 35 portioner
Skriv ut

En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge. En riktigt favorit och den är glutenfri! Kakan håller ca 1 vecka i kylen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
  3. Fudge: Hacka chokladen. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och låt smeten koka tills den tjocknat, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner smöret i bitar. Rör tills allt blandats.
  4. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor och förvara i kylskåp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.