En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge. En riktigt favorit och den är glutenfri!
Kakan håller ca 1 vecka i kylen.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en stor kastrull. Rör ner socker och ägg. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och blanda till en slät smet. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15-20 minuter. Låt kallna.
- Fudge:
Hacka chokladen. Lägg den i en kastrull och tillsätt grädde, socker och sirap. Koka upp och låt smeten koka tills den tjocknat, 20-30 minuter. Ta kastrullen från värmen och blanda ner smöret i bitar. Rör tills allt blandats.
- Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor och förvara i kylskåp.
Publicerat den
15 november 2015
Liknande recept
Skriv kommentar