Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makaronilåda med köttfärs och tomat

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Gott och billigt. Du kan välja vilken sorts pasta du vill. Receptet är något modifierat. Tomatkrosset kan bytas ut mot passerade tomater. Köttfärsen kan bytas ut mot en burk tonfisk eller skivad svamp.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kokat pastan 1-2 minuter kortare än anvisad tid. Spola med kallt vatten och låt dem rinna av.
  2. Skala lökarna och skär dem i bitar. Smält smöret i en panna, tillsätt löken och låt den fräsa och få en aning färg. Smula ned köttfärsen, rör om och tillsätt krossade tomater med sitt spad, salt, svartpeppar och timjan samt oregano. Låt såsen sjuda under lock i 5-10 min.
  3. Smöra en ugnssäker form. Häll i den avrunna pastan i formen och häll tomatsåsen över. Strö över riven ost. Så här långt kan man förbereda.
  4. Grädda lådan i 250 grader i 15 minuter.
  5. Servera med smörvärmda ärtor eller hel spenat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Wimsan 4 december 2009

    Kan tillägga att den blir saftig när man har passerade tomater. Har ännu inte provat med krossade som är i orginalreceptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.