Härliga makroner i kombination med en luftig chokladmousse med smak av whisky vad kan bli bättre.
Instruktioner
- Mandelmaräng: Vispa äggvitorna med elvisp tills det blir vitt ovh tillsätt därefter sockret, vispa till maräng. Blanda florsocker och mandelmjöl. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa klickar stora som en 1-krona på bakplåtspapper eller silipatmatta. Låt vila minst 20 minuter så att ytan torkar. Baka på 170 grader i ca 8-10 minuter. Ett tips är att inte baka makroner i varmluftsugn, fläkten där gör resultatet sämre.
- Whisky och chokladmousse: Smält chokladen. Tillsätt whisky, kaffe och kanel. Vispa grädden lätt. Koka upp sockret med lite vatten - precis så mycket vatten att sockret inte bränner i kastrullen, utan kokar. Slå sockerlagen över äggulan och vispa luftigt och kallt. Vänd försiktigt ner den luftiga smeten i chokladen, blanda så lite som möjligt. Vänd till sist ner den lättvispade grädden. Häll upp i en liten bunke och ställ att stelna i kylen.
- Montering: Lägg en tesked mousse på en mandelmaräng och lägg ytterligare en mandelmaräng på toppen.
Publicerat den
10 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar