Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Makroner med whisky och chokladmousse

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Härliga makroner i kombination med en luftig chokladmousse med smak av whisky vad kan bli bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mandelmaräng: Vispa äggvitorna med elvisp tills det blir vitt ovh tillsätt därefter sockret, vispa till maräng. Blanda florsocker och mandelmjöl. Vänd försiktigt ner blandningen i marängen. Fyll smeten i en spritspåse. Spritsa klickar stora som en 1-krona på bakplåtspapper eller silipatmatta. Låt vila minst 20 minuter så att ytan torkar. Baka på 170 grader i ca 8-10 minuter. Ett tips är att inte baka makroner i varmluftsugn, fläkten där gör resultatet sämre.
  2. Whisky och chokladmousse: Smält chokladen. Tillsätt whisky, kaffe och kanel. Vispa grädden lätt. Koka upp sockret med lite vatten - precis så mycket vatten att sockret inte bränner i kastrullen, utan kokar. Slå sockerlagen över äggulan och vispa luftigt och kallt. Vänd försiktigt ner den luftiga smeten i chokladen, blanda så lite som möjligt. Vänd till sist ner den lättvispade grädden. Häll upp i en liten bunke och ställ att stelna i kylen.
  3. Montering: Lägg en tesked mousse på en mandelmaräng och lägg ytterligare en mandelmaräng på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.