Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas fläskfilégryta

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Min mammas specialitet, enkel och god...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva filén och bryn i panna med salt och peppar. Lägg över i en gryta och koka ur pannan med lite vatten så att all köttsaft kommer med. Skiva svampen och gör på samma sätt som med filén.
  2. Slå en burk med vit sparris i bitar inklusive spad i grytan. Se till att spadet täcker (om inte späd med vatten) och låt småkoka i ca 30 min. Slå sedan på 3 dl vipsgrädde och låt grytan koka ihop några minuter. Smaksätt med vanlig soja och eventuellt mer salt och peppar.
  3. Vill man ha en krämigare gryta så red av med maizenaredning. Servera med kokt potatis och en sallad.
  4. Grytan blir med fördel godare dagen efter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.