Saftiga och goda vardagsköttbullar!
Instruktioner
- Riv ett halvt korvbröd på rivjärn, lättast går om korvbrödet är fryst, det går också bra med polarbröd eller annat vitt bröd.
Köttbullarna blir saftigare med bröd istället för ströbröd.
- Blanda rivet vitt bröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel, men bara tills allt är väl blandat. Om färsen arbetas för mycket blir den seg.
- Rulla lagom stora ”bullar”. Doppa fingrarna i vatten så fastnar inte smeten.
Stek köttbullarna i margarin. Skaka pannan så de blir stekta runt om.
- Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sås.
Publicerat den
16 november 2007
Liknande recept
Skriv kommentar