Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas köttbullar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftiga och goda vardagsköttbullar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Riv ett halvt korvbröd på rivjärn, lättast går om korvbrödet är fryst, det går också bra med polarbröd eller annat vitt bröd. Köttbullarna blir saftigare med bröd istället för ströbröd.
  2. Blanda rivet vitt bröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 5 minuter. Rör sedan ner ägg, salt, peppar och lök. Lägg i köttfärsen och arbeta samman med en gaffel, men bara tills allt är väl blandat. Om färsen arbetas för mycket blir den seg.
  3. Rulla lagom stora ”bullar”. Doppa fingrarna i vatten så fastnar inte smeten. Stek köttbullarna i margarin. Skaka pannan så de blir stekta runt om.
  4. Servera gärna med potatis, lingonsylt och en god sås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.