- Serverar: 4 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Underbart goda varma mackor som min mamma ofta gjorde när jag var liten och vi skulle titta på schlagerfestivalen...därav namnet ;)
Den underbart goda räkröran passar lika bra till tex. Bakad potatis, Crustader, i Crepes m.m Kan även ätas kall...
Instruktioner
- Slå av spadet från Champinjonerna på burk...spara spadet till senare.
- Skölj och skär de färska champinjonerna i bitar eller skivor.
Fräs svampen i smör. Krydda med aromat, svart/vitpeppar & en liten gnutta vitlökspulver (frivilligt)
- Skala och dela räkorna.
- Smält smör i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med grädden och svampspadet.
Tag lite i taget så att du ser att konsistensen blir lagom. Röran får inte vara för lös och rinnig.
- Rör i den stekta svampen & dillen.
Krydda röran med en gnutta Cayennepeppar...tänk på att detta är starkt!
- Sist rör du i räkorna (så att de inte ska hinna bli sega)
- Lägg upp brödskivorna på en plåt med smörpapper. Klicka på röran och toppa med riven ost.
- Sätt in i ugnen på 175-200 C tills osten får lite färg. Tar ca. 5-10 min beroende på hur varm ugnen är.
- Servera med en enkel sallad och en iskall öl...smaskens!!!
Publicerat den
13 februari 2009
Liknande recept
Skriv kommentar