Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas Mumsiga "SchlagerMackor"

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Underbart goda varma mackor som min mamma ofta gjorde när jag var liten och vi skulle titta på schlagerfestivalen...därav namnet ;) Den underbart goda räkröran passar lika bra till tex. Bakad potatis, Crustader, i Crepes m.m Kan även ätas kall...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Slå av spadet från Champinjonerna på burk...spara spadet till senare.
  2. Skölj och skär de färska champinjonerna i bitar eller skivor. Fräs svampen i smör. Krydda med aromat, svart/vitpeppar & en liten gnutta vitlökspulver (frivilligt)
  3. Skala och dela räkorna.
  4. Smält smör i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med grädden och svampspadet. Tag lite i taget så att du ser att konsistensen blir lagom. Röran får inte vara för lös och rinnig.
  5. Rör i den stekta svampen & dillen. Krydda röran med en gnutta Cayennepeppar...tänk på att detta är starkt!
  6. Sist rör du i räkorna (så att de inte ska hinna bli sega)
  7. Lägg upp brödskivorna på en plåt med smörpapper. Klicka på röran och toppa med riven ost.
  8. Sätt in i ugnen på 175-200 C tills osten får lite färg. Tar ca. 5-10 min beroende på hur varm ugnen är.
  9. Servera med en enkel sallad och en iskall öl...smaskens!!!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.