Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas plommonkaka

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Mycket god!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smöret och sockret. Tillsätt ägg och mjöl. Tryck ut degen i botten på en pajform med löstagbara kanter.. Halvera och kärna ur plommonen och tryck ner dessa med snittytan nedåt i röran.
  2. Vispa ägg och socker och rör i vispgrädden. Häll fyllningen över kakan.
  3. Grädda på nedersta falsen i 175 grader i ca 45 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Sylva 7 augusti 2008

    Jag undrar: I fyllningen står det 1/2 hackade nötter. 1/2 hur mycket? Hälsningar Sylva

  • kokina 9 augusti 2008

    Jättegod...jag tog hackade valnötter..funkade bra

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.