Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mammas skotska fruktkaka

 
  • Serverar: 20 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Saftig god fruktkaka som vinner på att mogna. Skär tunna skivor och njut!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Blanda sedan ner äggulorna en i taget. Blanda ner mandel, kakfyllningen, russinen, citronskalen och mjölet. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner det i smeten.
  2. Grädda i en 1.5 liters form. 1 timme i 175 grader C.
  3. Kakan får gärna mogna i ca en månad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.